This was the first time I had displayed any sculpture outside of the studio. I had to consider how to display it with the painting so to facilitate a dialogue between the works, considering how their relationship in space can make an impression on the viewer. With advice from Roy, gallery owner, I placed the sculpture so it sat in-front of the painting when you walked into the room. Comments I received from people on what they thought of the structure demonstrated whether the work fulfilled my intentions, causing me to refine the angle and perspective of the structure in my next painting. Roy and Kath suggested I include the time-lapse video of me painting alongside the finished painting next time I exhibit it, a prompt for the viewer making the painting more tangible and immediate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s